Voucher

Parcare prin apel BIP

Taxare la minut
cu voucher cumparat anticipat

Parcarea prin apel de tip Bip presupune apelarea unor numere de telefon corespunzatoare zonei de parcare. Apelul trimis către aceste numere de telefon nu presupune costuri suplimentare, iar SMS-urile de confirmare sunt suportate de serviciul de parcare.

ÎNREGISTRAREA

Aveți două posibilitați să vă înregistrați în sistemul nostru, prin SMS sau gratuit Online completând formularul.

PRIN SMS

Pentru a vă înregistra în sistemul TPark este suficient să trimiteţi un SMS. SMS-ul va fi trimis la numărul de telefon 1210 şi este de forma:
TM CONT TM01ABC
Tariful pentru 1210 este de 0.15 euro + TVA. (Orange, Vodafone, Cosmote, DIGI).
După înregistrare veţi primi un SMS de confirmare.

Înregistrarea este necesară pentru ca sistemul să asocieze numărul telefonului dvs. mobil cu numărul maşinii.

ONLINE

Pentru a vă înregistra ONLINE în sistemul TPark este suficient să completati un formular online la adresa: http://www.tpark.ro/inregistrare/

Câmpurile din formular: Număr de mașină, Operator, Număr de telefon, Orașul sunt obligatorii. După trimiterea formularului online nu veți primi sms de confirmare, decat dacă apelați unul din numerele de telefon pentru parcare. Dacă procedura nu s-a realizat, puteți suna la numărul de telefon 0256.493.393 (Luni-Vineri, program cu publicul 08-16) pentru a putea primi ajutor.

ÎNCĂRCAREA CREDITULUI

Încărcarea creditului de 10 Lei sau 30 Lei se face pe baza de vouchere (pe care le puteti achizitiona de la sediul Timpark sau de la punctele de vanzare din Timisoara), trimiţînd prin SMS codul de pe voucher, asemănător cu încărcarea creditului la telefoanele mobile prepay. Încărcarea se face trimiţînd la numărul 1210 (Orange,Vodafone,Cosmote,DIGI) un SMS cu numărul voucherului dumneavoastră, în formatul:

TM incarca 5844592021751455778

Din acest moment puteţi folosi telefonul mobil pentru a marca începutul respectiv finalul parcărilor în zonele de parcare cu taxă. Aveti la dispozitie automat si un cont pe situl de internet www.tpark.ro in care puteti sa urmariti modul in care ati fost taxat. Contul se acceseaza cu un identificator care este numarul de telefon si o parola care este comunicata la incarcare sau la cerere.

MODALITATEA DE PARCARE

Pentru a marca începutul unei parcări este suficient să daţi BIP (netaxat, disponibil în Orange, Vodafone, Cosmote, DIGI) la unul din numerele de telefon de mai jos, corespunzător zonei în care aţi parcat:

Zona de parcare Numar de telefon pe care trebuie sa-l apelati Tarif
Zona 0 (Verde) 0356710133 3,00 lei/ora
Zona 1 (Rosie) 0356710138 1,50 lei/ora
Zona 2 (Galbena) 0356710139 1,00 lei/ora
Zona 3 (Albastra) 0356710140 0,50 lei/ora
TERMINAREA PARCARII 0356710141

Din momentul în care aţi dat BIP începe contorizarea şi taxarea. Este obligatoriu sa auzit ca se face apel, sunetul ocupat indica imposibilitatea de a efectua tranzactia dorita.

La terminarea parcării veţi da un BIP la numărul de telefon: 0356710141

Este bine să reţineţi:

 • Voucherul se cumpara de la chioscurile de ziare.
 • Lipsa SMS de răspuns înseamnă neplata parcării.
 • 15 minute gratuite/zi, o singura data, valabile la prima parcare prin apel (BIP) la numarul de telefon aferent zonei.
 • După cele 15 minute de parcare gratuite, va începe taxarea la minut din creditul existent, la tariful aferent zonei de staționare.
 • Atenție: Terminarea parcării trebuie sa fie marcată prin efectuarea unui apel (BIP) netaxat la numărul de telefon 0356.710.141
 • Între BIP-ul de start al parcării şi BIP-ul de stop controlorii au confirmarea faptului că aţi plătit parcarea şi nu vă vor amenda.
 • Dacă uitaţi să daţi BIP-ul de stop, parcarea se va încheia automat la ora 17:00, incasind maxim 10 RON. Incheierea automata afecteaza absolut toate masinile parcate in zone TelPark si nu se anunta cu SMS, se poate insa verifica pe situl www.tpark.ro.
 • Nu veţi fi taxat dacă din greşeală daţi BIP sambăta, duminica sau în afara intervalului orar 8:00-17:00.
 • Înainte cu 10 minute de epuizarea creditului veţi primi un SMS de avertizare.
 • Puteţi schimba asocierea telefon mobil – maşină trimiţind un nou SMS de înregistrare cu alt număr de maşină, la numarul 1210 de forma: TM CONT TM02ABC (disponibil in Orange/Vodafone/Cosmote/DiGi).
 • Puteţi afla oricînd valoarea creditului rămas trimiţînd un SMS cu textul TM CREDIT la 1210 (disponibil in Orange/Vodafone/Cosmote).
 • Sistemul vă identifică pe baza numărului de telefon mobil. Atat creditul cat şi maşina sunt deduse din numărul de telefon. Aşadar nu puteţi folosi alt telefon mobil pentru parcări decît după înregistrarea acestuia în sistem şi încarcarea creditului aferent.
 • Costurile parcării NU se taxează pe factura telefonică. În factura telefonica veţi regăsi doar costul SMS-urilor (de înregistrare, încărcare sau verificare a creditului).
 • Plata parcării se face din creditul reîncărcabil.
 • SMS-urile trimise de sistem se platesc din contul Tpark.

De unde cumpar Voucher?

Voucherul se cumpara de la chioscurile de ziare, librarii, sau puncte de vanzare bilete RATT.

Aplicatie

Pentru parcarea cu voucher şi parcarea cu SMS s-a dezvoltat aplicaţia de parcare Tpark. Descarcă GRATUIT aplicaţia pentru telefonul mobil.